MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ULUSLARARASI DÜZEYDE EĞİTİM HEDEFLİYOR
06.07.2019
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ULUSLARARASI DÜZEYDE EĞİTİM HEDEFLİYOR

Üniversitemizin etkin fakültelerinden biri olan Mühendislik Fakültesinde yıl sonu değerlendirmesi yapıldı. Prof. Dr. Talip Gül’ün ziyaretinde Dekan Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem tarafından bilgi verildi. Toplantıya bölüm başkanları da katıldı. Yapılan görüşmelerde Mühendislik Fakültesinin akreditasyon sürecini tamamlayarak güçlü bir şekilde uluslararası sahada söz sahibi olma kararlılığı dikkat çekti. Halen Dünya sıralamalarında ilk yüzde yer alan üniversiteler ile yürüyen ortak proje ve protokolleri bulunun Mühendislik Fakültesi, bu üniversiteler ile karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişim hareketliliğini başarıyla gerçekleştiriyor. Kalite Yönetim süreçlerindeki performansıyla da öne çıkan mühendislik bölümleri, yeni uluslararası girişimleri gerçekleştirme konusunda kararlı. Fakültenin eğitim öğretim süreçlerinin yanı sıra akreditasyon, arge ve uluslararasılaşma konularındaki istek ve kararlılığı Rektör Gül tarafından takdirle karşılandı. Gül, Mühendislik Fakültesinin bu planlamaları konusunda gerekli desteğin verileceğine işaret etti.