Robot Topluluğu'ndan Büyük Başarı
29.03.2019

ROBOT TOPLULUĞU LABİRENT KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLDU.

Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından, bu yıl altıncısı düzenlenen Yıldız Robotics Contest, Türkiye’nin dört bir yanından 7’den 70’e robot meraklısı yarışmacıları ve yaklaşık 3000 ziyaretçiyi ağırlamıştır. 23-24 Mart 2019 tarihinde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklenen etkinlikte; Çizgi izleyen, mini sumo, labirent çözen, yangın söndüren,  obocross ile birlikte Yıldız Savaşları kategorilerinde robotlar yarışmışlardır. 6. Yıldız Robocon yarışmasında, Dicle Üniversitesini temsilen katılan Robot topluluğu öğrencilerimiz, Labirent kategorisinde Dicle El Cezeri adlı robotu ile birinci olmuştur.

Yarışmaya katılan robot topluluğu öğrencilerimiz: İbrahim Halil Kalkan, Kadriye Pamuk, Vedat Öner ve Yunus Emre Deveci.