YÜKSEKOKULUMUZUN HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ YEMİN TÖRENİ
01.07.2019

Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılı yemin Töreni Kültür ve Kongre Merkezinde öğretim elemanları, idari personeller,  öğrenci ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa KELLE yaptığı açılış konuşmasında yeni mezunlardan öğrencilik yıllarında sergiledikleri örnek davranışları mesleki yaşamlarında da sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu. KELLE, Hemşirelikte mesleki bilginin yanında insan ilişkilerinde vazgeçilmez olan sevgi, saygı, hoşgörü, sabır ve bunlar için fedakarlık gerektiğini, bunu yapmak için de ihtiyaç duyulan en önemli kaynağın insan sevgisi olduğunu belirtti.

Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamdiye ARDA SÜRÜCÜ ise “Hemşirelik bölümümüzün kaliteli ve nitelikli bir eğitime sahip olduğunu ve ileriye dönük olarak hemşirelik alanında lisansüstü eğitimin başlatılması hedefimiz olduğunu ifade etti. Bu sürecin hızlanmasında ise başta Dicle Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Talip GÜL olmak üzere Üniversitemiz üst yönetimine teşekkür etti.

Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü 2018-2019 Akademik Yılı 1.’si Aycan KAHRAMAN’ın konuşmasının ardından öğrencilere öğretim elemanları tarafından verilen Temsili Mezuniyet Belgeleri dağıtıldı.   Tüm mezunlar toplu hemşirelik yemini yaptı.