Tıp Fakültemiz Akreditasyon Belgesini Aldı
26.06.2019

Topluma nitelikli sağlık hizmetleri sunmak ve bilime katkı sağlamak üzere sürekli araştıran, bireysel ve mesleki anlamda donanımlı hekimler yetiştirmeyi hedefleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin, bu süreçte uyguladığı Tıp Eğitimi Programının değerlendirmesi amacıyla “Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği” ne yaptığı başvuru başarıyla neticelenmiş ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştır.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen akreditasyon belgesi takdim törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, Eczacılık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç, Anabilim Dalı başkanları ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Talip Gül “Bugün çok önemli bir belgeyi almak için burada bulunuyoruz, Tıp eğitimi çok önemli bir eğitim insan hayatıyla ilgili bir eğitim, Üniversite olarak eğitime katkı sağlayacak böyle bir belgeyi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi Tıp Fakültemiz 1966 yılında Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş yani 53 yıla yakın eğitim veren bir fakülte ilk defa akreditasyon belgesi alıyoruz, Türkiye’de 30 ‘a yakın Tıp Fakültesi akreditasyon belgesi almaya hak kazanmış biz de bunlardan bir tanesiyiz bu da bize gurur veriyor. Birkaç ay önce Tıp Fakültesi hastanemiz TSE belgesi aldı, tabiki böyle belgeler almak bizleri motive ediyor motivasyonumuzu artıyor, bu belgeyi almamızda tüm hocalarımızın katkıları var emeği geçen hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu ise yaptığı konuşmada; umarım bu akreditasyon sonucu Tıp Fakültemizin öğrencileri daha kaliteli ve daha donanımlı eğitim alırlar, bu süreçte emeği geçen başta öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof.Dr.İskender Sayek; Böyle bir tören için burada olmaktan çok mutluyum bu süreçte emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür ediyorum bu süreklilik isteyen bir süreç Türkiye’nin ilk kurulan  Tıp Fakültelerinden  biri  olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi vermiş olduğu Tıp eğitimini bugün burada almış olduğu akreditasyon belgesiyle taçlandırmıştır. Diye konuştu.

Daha sonra Prof. Dr. İskender Sayek tarafından Gelecekte Tıp Eğitimi konulu sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr.  İskender Sayek, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu’na Akreditasyon belgesini takdim etti.

Orijinalini İndir